Voeding en dieet bij een nierziekte

Geachte heer, mevrouw,

Hiermee nodigen wij u van harte uit voor de Themadag Voeding en bewegen bij een nierziekte, op zaterdag 9 mei 2020 in Houten.

Voeding en dieet bij een nierziekte
Hoe kunt u als nierpatiënt uw gezondheid door middel van voeding ondersteunen? Elke fase in een nierziekte kent zijn eigen aandachtspunten en deze kunnen ook nog per persoon verschillen. Op deze themadag vertellen we u er alles over en kunt u ook uw vragen stellen en ervaringen uitwisselen met andere nierpatiënten.

Wat beweegt jou?
Beweging is voor nierpatiënten ook belangrijk. Maar intensief sporten is voor nierpatiënten vaak niet haalbaar. Hoe kunt u zorgen dat u met beperkte energie voldoende beweging krijgt en er ook plezier aan beleeft?

Voor wie?
Deze dag is voor alle nierpatiënten (en hun naasten) die meer willen weten over voeding en bewegen bij een nierziekte. Er is op deze dag ook veel ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere nierpatiënten.

Deze dag wordt georganiseerd door de recent opgerichte Regionale Nierpatiënten Vereniging Midden Nederland (www.rnv-mn.nl) en de NVN. Deze dag komt tot stand met medewerking van medewerkers van het UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Elyse Klinieken, Stichting Sport en Transplantatie en met foodblogger Taurai Becker.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de NVN. Hier vindt u ook het programma en praktische informatie