Steeds meer kruiden zonder zout verkrijgbaar.

Verstegen kruiden heeft een nieuwe lijn kant en klare kruiden voor diverse gerechten gepresenteerd aan de Nierstichting. Hieronder het recept voor nasi a’ la Verstegen.

Nasi met kip, ei en saté saus

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram rijst
  • 350 gram kip(dij)filet
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje verse selderij à 15 g
  • 6 el Verstegen Original Spice Blends – Java Blend voor Nasi/Bami
  • 2 el(olijf)olie
  • 800 ml water
  • Verstegen satésaus, natriumarm, naar smaak

Bereiden
Snijd de kip(dij)filet in blokjes en snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de (olijf)olie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de kip, paprika en Verstegen Original Spice Blends – Java Blend voor Nasi/Bami toe en bak rondom aan.
Blus het gerecht af met het water en voeg de rijst toe. Laat koken. Zet het vuur laag als het water verdampt is. Laat circa 15 minuten stomen.
Bak ondertussen de eieren als een spiegelei. Snijd de selderij fijn. Verwarm de Verstegen satésaus volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveer de nasi met kip en paprika met de satésaus en garneer naar smaak met de verse selderij.

Variatietip: dit recept kan ook met bloemkool rijst of courgette spaghetti.