Agenda en activiteiten Leef

NVN

Bekijk de gehele agenda
Als lid van Leef bent u automatisch lid van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). U kunt gratis deelnemen aan de activiteiten van de NVN en gebruik maken van hun diensten, tenzij anders vermeld.

Ga naar:  Agenda NVN


Nierstichting

Voor Nieuws en activiteiten van De Nierstichting Nederland (NSN):

Agenda NSN

Lotgenotencontact

Het is niet altijd makkelijk met een arts of maatschappelijk werker te praten over onzekerheden en angsten, ruzies, problemen en de toekomst.

En de familie staat er niet altijd voor open of de nierpatiënt zelf is terughoudend om alles met de familie te bespreken.

Soms om de ander er niet teveel mee te willen belasten, soms uit een soort schuldgevoel.

Terwijl de behoefte om je ervaringen te delen een algemeen menselijke behoefte is.

Daarom is lotgenotencontact belangrijk. Een gesprek met een lotgenoot levert vaak begrip, herkenning en erkenning op. Een luisterend oor maakt het dragen van de problemen lichter. En lotgenoten hebben vanuit hun ervaringsdeskundigheid soms oplossingen waar zorgverleners niet op komen. Ieder persoon is anders maar juist door meerdere ervaringen te horen, kan de patiënt zelf kiezen wat het beste bij hem of haar past.

Ontmoet lotgenoten

Kom naar ons jaarlijkse dag uit, Bingo, Nieuwjaarsreceptie of naar de jaarlijkse ledenvergadering om elkaar te ontmoeten.

Heeft u een idee om op een bepaalde wijze elkaar te ontmoeten, dan kan de vereniging u hierbij helpen.

Stuur uw idee naar het bestuur: secretarisleef@outlook.com